Aylin Harink

Aylin Harink

zondag 5 februari 2012

Morgen de mega-chemo...

Woensdagmiddag mocht ik naar huis. Ben even een paar dagen lekker thuis geweest. Even bijkomen, dat was wel fijn, want wat was ik moe. Ik heb veel geslapen. Die dagen zijn snel voorbij gevlogen want morgen begint de mega-chemo alweer. De mega-chemo duurt ong. een week. Het is niet precies dezelfde chemo als de 10-daagse, maar ze lijken erop en de dosis zal hoger zijn.
De chemo is dan zo zwaar dat mijn beenmerg uitzichzelf geen bloedcellen meer zal maken, mijn bloedcellen (en weerstand) zullen lager zijn dan ooit.
Daarna volgt de stamcelteruggave, mijn lichaam moet dan ook weer  herstellen. Dus alles bij elkaar kan het waarschijnlijk wel ong. 5 weken duren. Ik zal al die tijd ook in het ziekenhuis moeten blijven. Er kunnen allerlei complicaties bijkomen, maar daar wil ik nog niet aan denken. Het word best zwaar en ik zie er wel tegen op.

Op dit moment voel ik me wel beter, gelukkig al een hele tijd geen koorts meer. De sonde heb ik nog steeds maar ik eet zo goed dat ik hem niet meer nodig heb. Maar ik laat hem nog wel zitten voor als ik hem in de mega-chemo nodig heb. Ik kom gelukkig ook weer een beetje aan.

Vrijdag belde mijn oncologe over de uitslag van de hartecho, deze was goed.
Tegelijkertijd vertelde ze ook al de uitslag van de scans. Ze had goed nieuws! Het apparaat nam geen MIBG-straling van de tumoren meer op. Er was niets meer te zien op de scans. Er zit nog wel een klein rafelig stukje tumorweefsel, maar dat is zo klein dat het niet meer te meten is op de scans. Dat wil niet zeggen dat de kanker helemaal weg is. En daarom hopen we dat de mega-chemo en de bestraling de laatste losse kankercellen gaan opruimen.
Wij zijn heel blij met dit nieuws en het geeft mij goede moed voor morgen!

Aylin

11 opmerkingen:

Anoniem zei

fijn dat je even in huis kon zijn.lekker in je eigen omgeving, want je gaat wel een poosje weg lees ik. Maar met goed nieuws van te voren..dat geeft voor allen en zeker voor jou een goed gevoel mee. maar ik zal aan je denken met veel bewondering..kanjer en bikkel zijn woorden die ik steeds lees..je bent het echt.
heel veel succes
zet m op
heel veel groeten aan iedereen
liefs Ingrid

Anoniem zei

Hallo Aylin,

Fijn dat de koorts is weggebleven, dat het eten goed gaat en dat je goede uitslagen hebt gekregen m.b.t. de scans.

Heel veel sterkte de komende tijd!!

Groetjes, Carin.

Anoniem zei

Hallo Aylin,

Wat een geweldig goed nieuws! Zo kun je met goede moed de strijd aangaan, morgen en de dagen erna.
Heel veel kracht, stekte en succes gewenst! Hartelijke groeten voor de hele familie,
Reinout Lentink.

Anoniem zei

Hoi Aylin,

Heel veel sterkte met de mega-chemo!!! Ik zal aan je denken!

Groeten van Michael de Waard (thuisleraar IJsselgroep)

Anoniem zei

Fijn om te lezen dat de uitslagen goed zijn. Dan weet je waar je het voor doet! Maar ik kan me voorstellen dat je op ziet tegen de aankomende weken. Zet 'm op, meisje. We zullen aan je denken en voor je duimen en bidden en hopen dat je alle kracht krijgt die je nodig hebt.
Heel veel liefs, Irene de Boer

Max zei

Hee lieve grote Bikkel,

Het komt zo te zien en te horen van de deskundigen straks wel goed met mijn Bikkeltje !!
Heel veel sterkte voor de komende dagen ( en uiteraard daarop volgende weken ) maar je bent heel zeker op de goede weg en daar heb je het ook allemaal zo lang voor volgehouden. Zoals ik al zo vaak heb gezegd maar toch nog weer zeg........je bent en blijft de allergrootste Bikkel allertijden !!
Tot snel lief nichtje en de groetjes aan Rowyn, mama en papa.
Groetjes van Maureen, Alice, Domi en natuurlijk oom Hagrid ( haha )
Knuffels,
Max

Anoniem zei

Lieve Aylin,

Wat ben ik blij dat je goed nieuws hebt gekregen!!! Dat geeft moed en kracht om door te gaan. Je hebt nog hele zware weken voor de boeg om af te rekenen met de laatste resten van je tumor en daarbij wens ik je heel veel sterkte. Wij gaan/blijven voor jou duimen, bidden en hopen dat je hier goed doorheen komt en dat die complicaties het niet durfen om jouw kant op te kijken! En dan hoop ik dat we binnen afzienbare tijd bij jou op bezoek kunnen komen om met eigen ogen te zien dat je weer de goede kant opgaat! Je bokst heel wat af en mag je, ondanks dat je afgevallen bent, een Zwaargewicht in deze strijd noemen: een hele diepe buiging en petje af voor jou!
Heel veel liefs en een dikke knuffel, ook voor je ouders en Rowyn,

Daan Pim
Harry en Ine

Anouk zei

Hee lieve Aylin,

Wat fijn om te horen dat je je al wat beter voelt en dat je geen koorts meer hebt gehad! Ik was echt heel blij toen ik las dat de uitslag zo goed was!
Ik hoop dat je niet onnodig lang in het ziekenhuis hoeft te blijven. Heel veel succes en houd je taai!
Heel veel liefs en een dikke knuffel,
Anouk

Anoniem zei

Lieve Aylin
Ook de komende weken zullen we weer hard voor hem duimen. En hopen we dat je deze weken goed zult doorkomen. We weten dat je het kunt.!!!
Zo stoer en sterk! Volhouden ! Ook de rest vanwege familie volhouden en sterkte. We denken aan jullie. Dikke kus en veel liefs van Aniek,Marli,Loes, Cor en
Bertina
Ps wat is kamer nummer?

Anoniem zei

Super goed nieuws Aylin! Wat fijn dat je met goed nieuws de chemo in gaat. We duimen voor je en wensen je heel veel kracht de komende weken. Zet 'm op Kanjer (met een hoofdletter K!!!!).

Liefs Monique, Jeroen, Marthijn en Lucas

Anoniem zei

awh wat geweldig om te horen dat de uitslagen goed zijn! heel veel sterkte de komende weken, hopelijk hoef je geen 5 weken te blijven, maar kun je eerder naar huis!
groetjes aan je ouders & Rowyn.
dikkeknuffel, liefs Eva