Aylin Harink

Aylin Harink

zaterdag 12 oktober 2013

Weer scan

Gisteren ben ik weer door de MRI-scan geweest in Groningen. Ja, de 3 maanden die er tussen zitten zijn ook zo weer voorbij. Het is en blijft altijd een spannend gebeuren. Volgende week vrijdag krijg ik de uitslag van deze scan. Ik hoop zo dat het goed is!
Het is fijn als het goed gaat, en ja het gaat goed met me. Vanaf eind augustus ben ik weer begonnen met elke dag naar school te fietsen, het is super gezellig dat ik nu weer met anderen mee kan fietsen en kletsen. En dan maakt het me ook niet uit dat ik soms kei kapot ben, het lukt me.
Het is misschien raar gezegd maar waar een ander een hekel heeft aan school, heb ik juist plezier om naar school te gaan. Het is fijn om weer normale dingen te kunnen doen. Dankzij 2 keer in de week fysio is mijn conditie sterk verbeterd. Ondertussen heb ik nog niet gehoord wanneer ik geopereerd zal worden om mijn VAP eruit te halen. Nou ja, het is ook niet het belangrijkste ding op dit moment, ik wacht rustig af. 

Ik ben dankbaar voor wat ik allemaal al weer kan en besef dat het niet zo vanzelfsprekend is. Mijn gedachten gaan uit naar Hannah die een tijdje geleden is overleden aan neuroblastoom. De ontmoetingen met haar en anderen kinderen waren vaak maar kort en iedereen was bezig met zijn eigen gevecht. Maar wat hebben zij en anderen een indruk bij mij achter gelaten diep respect voor hen. Het is zeer verdrietig dat vele kinderen hun gevecht inmiddels verloren hebben....
Zo denk ik ook aan Mirna, een meisje dat leed aan Ewing-sarcoom. Het maakt me boos en verdrietig dat ook zij er niet meer is. Eigenlijk wil ik dat alle kinderen met verschillende vormen van kanker genezen worden. Ik weet dat ik dan niet realistisch ben, maar hopen mag.

29 september zijn we naar de Villa Joep-dag 'dag tegen neuroblastoom' geweest in dierenpark Emmen. Daar heb ik de jubileum uitgave van het magazine van Villa Joep gekregen. Voor mijn bijdrage aan het magazine kreeg ik een geweldig mooie taart van Icing Smiles Holland, heel lief vond ik dat. Bijzonder is dat Villa Joep al 10 jaar bestaat, zij zetten zich al 10 jaar in voor onderzoek naar een medicijn tegen neuroblastoom. Super wat de onderzoekers doen en wat ze al hebben bereikt! Ik hoop dat er ooit een medicijn is waar alle kinderen, volwassenen met neuroblastoom mee genezen kunnen worden.Super dat Villa Joep er is! En bij deze dank je wel alle onderzoekers en Villa Joep. 

Aylin

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Aylin,

Je hebt alles weer mooi verwoord en ik hoop op een goede uitslag voor je. Ik zal voor je duimen, meer kan ik helaas op dit moment ook niet voor je doen.

Groet Johan

Anoniem zei

Hallo Aylin,

Fijn dat het goed gaat en dat je steeds meer kunt meedoen met de 'normale' dingen. Ik begrijp dat dat voor jou bijzonder is en dat je er van kunt genieten. Eerlijk gezegd help jij me ook om regelmatig stil te staan bij waar ik allemaal dankbaar voor mag zijn, doordat jij je ervaringen deelt.
Verdrietig dat niet alle kinderen het redden. Kan me voorstellen dat je daar boos en verdrietig om bent.
Ik help je hopen dat er in de toekomst een goed geneesmiddel komt.
Leuk, die foto's! De taart ziet er prachtig uit.
Ik zal duimen voor een goede uitslag vrijdag. En ik hoop dat je nu snel van de VAP wordt verlost.

Veel liefs, ook voor je ouders en Rowyn.

Carin