Aylin Harink

Aylin Harink

dinsdag 3 april 2012

Bestraling is begonnen....

Maandagochtend was het dan zover. Eerst moest ik nog bloedprikken op de kinderoncologiepoli.
Daarna ging ik naar Radiotherapie want ik kreeg mijn 1e bestraling dat vond ik best wel heel spannend.
Mijn radiotherapeute leidde ons naar het bestralingsapparaat en daar werd alles nog even goed uitgelegd. Mijn beide tumorplekken worden bestraald en de lymfeklier-baan. En een stuk van de ruggenwervel, aan beide kanten. Dit om scheefgroei te voorkomen. Mijn linkernier zal wat mee gaan krijgen van de bestraling. De andere organen blijven gespaard, behalve mijn darmen.

De bestraling duurde maar heel kort, maar ik vond het wel heel spannend, hoe het zal gaan... en ik moest wel heel stil liggen. Het is wel precies werk, alles word elke keer heel nauwkeurig nagemeten hoe ik onder het apparaat moet liggen. Maar goed ook! Maar gelukkig viel het wel mee en het deed geen pijn want daar was ik wel bang voor. De radiotherapeute adviseerde mij elke dag Zofran in te nemen, uit voorzorg tegen misselijkheid. Heb nog nergens last van, alleen van het heen en weer rijden in de auto word ik moe van. Het is een raar idee dat je elke dag  voor dat ene minuutje bestraling helemaal naar Groningen moet rijden.Wie weet als het te vermoeiend gaat worden blijven we wel ergens overnachten in Groningen. Ik heb een afstreeplijst voor mezelf gemaakt met de dagen van de bestraling.
Er zijn er al mooi 2 weg......ik heb er nu nog 18 te gaan.

Ik ga niet naar school omdat ik te veel tijd kwijt ben met reistijd, dan red ik het niet meer om nog naar school te gaan. Dat vind ik heel jammer! Maar ik blijf thuis huiswerk maken.

Aylin

5 opmerkingen:

Max zei

Hai Bikkeltje,

Nog even volhouden en afstrepen !
Mooi dat je geen last hebt tot nu toe van misselijkheid of andere bijverschijnselen behalve het moe worden van het heen- en weer rijden voor die paar minuten.
Het heeft zo ook weer z`n voordeel, je bent daarna lekker weer thuis in je eigen huis en `s avonds lekker in je eigen bed.
Zie je snel lieve Aylin en nog ff volhouden Bikkel !
Hoop dat mama weer een beetje tot rust is gekomen.
Groetjes aan Mams, Paps en Rowyn.
Groetjes Knuffels en Xjes van Max
maar natuurlijk ook weer van Maureen, Alice en Domi

Anoniem zei

Hoi, hoi..weer een nieuwe fase aangebroken...wat veel kilometers moeten jullie maken...en spannend dat bestralen...goed van je dat je da ook al weer hebt gedaan..je bent een bikkel, een kanjer...ik voel me nu niet lekker omdat ik de griep heb en voel me nu al onthand..nou ja ik blijf aan jullie denken..en hoop dat jullie gauw weer samen op de fiets gaan..misschien kom ik jullie dan wel tegen...dat denk ik ook elke keer als ik naar borne ga..waar ik werk...nou tot het volgende berichtje..lieve groeten aan iedereen..Ingrid

Anoniem zei

Lieve Aylin,

Ik sta weer versteld van de positiviteit die in dit en al jou verslagen naar voren komt!!! Supergirl! (zou daar ook een leuk rose pakje voor te maken zijn?
:-) ) Wat een spannende dagen heb je achter de rug. En tel alle kilometers eens op, wat een eind rijden! Nu nog 16 dagen te gaan...
Ik duim voor jou!!! Liefs en groeten ook voor Pap Mam en Rowyn

Ine en co.

P.s. Speciale groeten van Daan en Pim

Anoniem zei

Hoi Aylin,

Was er maar een machine, waarmee je even heen en weer kon bliepen. Komend weekend in ieder geval weer even rust, toch? Fijne paasdagen!

Veel liefs, Carin

Anoniem zei

Hoi Aylin,

Der countdown lauft.
Iedere dag is er weer 1 minder en voor je het weet is het alweer voorbij. Succes met de laatste loodjes en de groetjes aan je ouders en Rowyn.

Johan Peddemors