Aylin Harink

Aylin Harink

dinsdag 6 november 2012

Oost West, Thuis...


Ik had een beetje te vroeg gejuicht, vanaf vorige week dinsdag had ik de hele week koorts gehad. Dat was wel heftig. Zo zie je maar weer dat geen enkele kuur hetzelfde verloopt. Toch mocht ik woensdag dankzij dokter Bianca naar het zomerhuisje toe. Ik was erg blij dat ik vrijdag de laatste Il2-injectie had gehad want in het weekend voelde ik me al stukken beter. In het weekend zijn we nog even de stad in geweest, daar knapte ik wel van op, even wat anders.
Maandag waren we al vroeg op het ziekenhuis want we wilden zo snel mogelijk naar huis. Het bloedprikken ging weer uit mijn VAP, dus dat ging mooi snel. Ik moest ook weer een ECG laten maken.
Dokter Bianca vertelde ons dat ik nog wel drie maanden door moest gaan met de VitamineA-zuurtherapie. Dit vind ik flink balen, hierover was er een misverstand geweest tussen verschillende artsen.

Uiteindelijk zijn we maandag 5 nov. om 11.00 vertrokken naar huis. Er was haast geen file op de weg. We waren ong. rond 18.15 thuis aangekomen. Eenmaal de straat ingereden was het helemaal versierd, het leek net een landingsbaan. Ik ben eindelijk weer thuis geland. Ook binnen in huis was het helemaal versierd met allemaal heliumballonnen met kaartjes eraan van kinderen en docenten van school en anderen die mij veel goeds wensten.
Het was even erg huilen...het was heel mooi! Wat een verrassing!
Ik wil mijn oom Marcel en ook de buurt en iedereen die heeft meegeholpen met versieren hiervoor heel erg bedanken! Echt super gaaf en lief! Maar ook iedereen die mij altijd hebben gesteund in Duitsland of hier doormiddel van kaartjes en reacties op mijn blog wil ik erg bedanken!
 
Ik kan nog niet geloven dat ik thuis ben. Het voelt heel raar... Al die maanden heb ik een doel voor ogen gehad: einde behandeling. Vanaf dat mijn tweede tumor werd ontdekt vorig jaar juli, ben ik bezig geweest met chemo's, operaties, stamcelteruggave, bestraling en de kuren in Duitsland. Ik heb nooit pauze kunnen nemen en nu is dat moment er ineens. Je hebt je doel bereikt en dan.. ?, dat is heel vreemd en moeilijk.
Ook blijft de onzekerheid of de immunotherapie zijn werk gedaan heeft. Tot nu toe ben ik "schoon" gebleven en ben ik daar natuurlijk heel blij mee, maar ik weet ook dat er kans is dat ik het weer krijg. Ik hoop dat de volgende bot-beenmergpunctie en scans ook goede uitslagen geven. Hiervoor moet ik 27,28 en 29 november in Duitsland zijn. Ja en wat nou als het niet goed is...dan is er gelukkig nog de RIST-chemotherapie in Duitsland. Natuurlijk zit  ik daar niet op te wachten maar er is dan nog wel hoop. Maar ik wil positief blijven denken en hopen dat het nooit terug komt!

Donderdag moet ik eerst naar Groningen om voor de laatste keer mijn mobiele pompje te laten verwijderen. Misschien dringt het dan pas echt tot me door: einde kuren. Ik moet maar eerst eens bijkomen en herstellen, revalideren maar ik wil ook vooral genieten. Dat is mijn volgende doel! En natuurlijk ooit beter worden, ik geef niet op!

Aylin

18 opmerkingen:

Marcel zei

Ha allerliefste Bikkeltje,
Hehe eindelijk echt thuis en we gaan zorgen dat je dat ook echt blijft.
Jij bent echt de allersterkste meid die ik ken en wij zullen ook altijd voor jou klaar staan omdat jij dat helemaal waard bent lieve Aylin !
We gaan dan ook vast nog wel "leuke" dingen doen samen Haha.
Dit was ook je eigen landingsbaan van je laatste thuisvlucht want jij vliegt niet meer weg, lekker thuis waar je ook zeker nog aan moet gaan wennen en daar kunnen weinig mensen zich een voorstelling van maken.
Maar het allerbelangrijkste is dat jullie eindelijk thuis zijn samen !

Groetjes, knuffels en heeeeel veeeeel liefs.
Maureen, Alice, Dominique en jouw oom Max H.

Marcel zei

Voordat ik het vergeet,
Iedereen ontzettend bedankt voor alle hulp en steun tot nu toe !
Gr. Marcel

Anoniem zei

Lieve Aylin,

Je kent me niet maar ik heb regelmatig je blog gelezen. Wat fijn dat je thuis bent. Ik denk te snappen dat je je onzeker voelt over de toekomst. De vragen die je stelt zijn terecht natuurlijk. Ik hoop dat je meer en meer vertrouwen gaat krijgen in je toekomst. |En ik hoop natuulijk dat dat vertrouwen terecht zal blijken.
Ik vind je een ongelooflijke strijdster. Petje af!!!

Anoniem zei

Lieve Aylin,

Wat ben jij een kanjer! En dit welkom thuis heb je meer dan verdiend!!! Ik hoop dat je nu echt kunt gaan genieten en dat we elkaar snel weer een keertje zien.

Lieve groet,
Ingrid Deterink

Anoniem zei

Lieve Aylin,

Wat heerlijk dat je nu weer lekker thuis bent en blijft! Ik kan me heel goed voorstellen dat het allemaal raar voelt en dat je onzeker bent over de toekomst. Ik vind je ongelofelijk positief en heb diep respect voor de manier waarop jij in het leven staat. Wat hebben jij, je zusje en papa en mama veel meegemaakt! Super dat jullie straat zo mooi versierd was. Geniet van alles Aylin, je hebt het verdiend, je bent een kanjer! Heel veel liefs van Monique (Jeroen, Marthijn & Lucas)

Anoniem zei

Lieve Aylin,we hebben je al die maanden vol bewondering gevolgd.Wat hebben jullie als gezin veel meegemaakt en veel moeten doorstaan.Maar telkens weer gingen jullie ervoor.
Wij zijn erg blij dat je deze fase goed hebt doorstaan en dat je eindelijk thuis bent.
Geniet van alle mensen om je heen en veel s6 met het revalideren.
Ronnie,Leonie, Ramon en Naomi Hulleman

Anoniem zei

Lieve Aylin,

Met een brok in mijn keel heb ik de laatste berichten gelezen. Als je achterom kijkt en ziet welke hordes je genomen hebt dan kan ik niet anders dan een hele diepe buiging voor je maken. Je bent een enorme topatleet met een geweldig uithoudingsvermogen! Respect!
Nu ben je thuis en zijn jullie waarschijnlijk op van alle emoties die jullie ervaren. De hele periode moet nog "landen" en een plekje krijgen en dat gaat jullie ook lukken. Deze maand is ook nog heftig en spannend wat uitslagen betreft. Wij duimen blaren op onze vingers voor een positieve uitslag en een zonnige toekomst voor jou, je pap en mam en Rowyn. En nu lekker genieten van de "kleine" dingen waarvan jullie als geen ander weten dat die in barre tijden heel groot zijn! Spreek jullie gauw!
Liefs en dikke knuffel Ine en co.

Anke zei

Hey Aylin,

Jihaaaa, na keer op keer te vechten is het einde nu helemaal in zicht voor jou! Super! En ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat je voor de rest van je leven "schoon" blijft!

Amai, wat hadden ze het fijn versierd voor jou. Zo'n ontvangst bij je thuiskomst moet echt fijn geweest zijn. Hopelijk herstel je snel van alles zodat je u oude leventje snel weer kunt oppikken. :-)

Mijn duimen staan al in de lucht voor je controles! Succes meid!

Anoniem zei

Hallo Aylin,

Ik ben erg onder de indruk van je laatste bericht. Wat een welkom!! En dan lees ik al die reacties van de mensen die je gevolgd hebben en ben opnieuw erg onder de indruk. Van al die mooie, lieve, bijzondere woorden van mensen die jou een enorm warm hart toedragen.
Ik hoop dat je je met behulp van de revalidatie elke dag weer beter en sterker zult voelen. En ik hoop dat jij, je ouders en Rowyn steeds meer mogen gaan vertrouwen op een goede toekomst.

Veel liefs!
Carin

Familie Blom zei

Hey lieve Aylin,
Ook ik moest een paar keer slikken en de tranen wegpinken toen ik zag wat voor een welkom je hebt gekregen bij thuiskomst, maar je hebt het zo verdiend samen met je hele familie!!
Ook vind ik het erg fijn dat ik je nog even heb mogen zien in Duitsland en je weet het, we gaan er met z'n allen voor!!! Nu eerst genieten van het thuiszijn.
Liefs Jorita en een knuffel van Thijn.

Anoniem zei

Ha Aylin
hoe gaat het nu weer THuis
zal wel wennen zijn he
wat was de straat mooi he
moest er bijna om huilen en
zo lief dan je even kwam dag zeggen
wij zijn Reuze blij dat de Bikkel
van het Hoefblad er weer is
hebben je gemist
ik omarm je gr Willie

Anoniem zei

Lieve Aylin,
Wat heerlijk voor je dat je nu echt helemaal thuis bent! En wat fijn ook voor je ouders en je zusje. Van Pauline hebben we gehoord hoe mooi iedereen je huis heeft versierd.Je bent zo ontzettend sterk geweest Aylin. We zijn iedere keer weer onder de indruk van wat we lezen op je blog. Rust nu maar lekker uit en geniet nog na bij al die lieve kaartjes. Je gaat het redden! Je bent een geweldige doorzetter!
Groetjes ook aan je ouders.

Liefs van de familie Skoreng

Anoniem zei

Hoi lieve Aylin,
Wat fijn dat je weer thuis bent!
De toekomst is van jou. Geniet van alle door jou meer dan verdiende aandacht die je van zoveel mensen krijgt.

Groet en altijd de allerbeste wensen,
Reinout Lentink.

Anoniem zei

Ha supermeisje,
Heerlijk dat je weer thuis bent. Het was echt een emotionele thuiskomst! We stonden allemaal met tranen in onze ogen en nu al weer als ik jouw blog lees.
We bidden en duimen allemaal voor en goede uitslag. Maar nu eerst de pomp er uit en even helemaal niets!
Heel veel liefs, Irene

Anoniem zei

ook ik heb regelmatig meegelezen op je blog. onvoorstelbaar wat je allemaal heb doorgemaakt. ik heb er onwijs veel respect voor en vind je een kanjer!! Kijk nu vooruit naar een toekomst zonder kanker!!! je hebt het verdiend meisje!!!

Anoniem zei

Hallo Aylin en familie,

Geweldig om te lezen dat je gewoon weer lekker in je eigen huis zit.
Ik hoop dat jullie daar allemaal heel lang van mogen genieten en heb diep respect voor jullie allemaal.

Gr. Roberto

Wendy Molendijk zei

Lieve Aylin,

Ik ben superblij dat mijn oude buurmeisje weer thuis is en dat je kuur eindelijk voorbij is! Ik hoop met je mee dat je schoon blijft en dat je, zo goed en kwaad als dat kan, zorgenloos kan gaan leven. Want wat heb jij dat verdient!

Liefs,
Wendy Molendijk

Anoniem zei

Die tranen snap ik heeeel goed
wat een thuis komst
geweldig
je hebt het ook zo verdiend
samen met je familie..

ontroerend

liefs uit hengelo
Ingrid