Aylin Harink

Aylin Harink

woensdag 7 september 2011

Stamcel oogsten, dag 2


 Aylin is helemaal op van vermoeidheid.Om 10.15 uur horen we dat het  stamceloogsten goed was gegaan. Maar.....om 10.45 uur komt de zaalarts ons vertellen dat er krap aan geoogst is. (2.3 miljoen cellen geoogst, tussen 2 en 4 moet het zijn.) Er is besloten ook vandaag  te oogsten zodat er ruim voldoende stamcellen zijn. Het kan nu. We beseffen ons goed het belang van voldoende stamcellen.
Aylin krijgt last van bloedneuzen. Haar bloedplaatjes worden geprikt en zijn aan de lage kant. Er word besloten om haar bloedplaatjes toe te dienen voordat het oogsten begint. Helaas krijgt ze 5 minuten na toediening een allergische reactie op deze plaatjes en het plasma. Wordt steeds benauwder en heeft rode plekken in hals, armen en bovenlichaam. Het is even "alle hens aan dek", ze krijgt er medicatie tegen. Met een half uur zakt het gelukkig af. Dit was even heel erg schrikken.Wat later ligt Aylin opnieuw aan de stamceloogstmachine .Om 17.00 uur is het oogsten klaar en we hopen dat het nu voldoende is.

Rond 20.00 uur word de uitslag verwacht die helaas deze avond niet meer komt. We moeten morgen maar afwachten. De lieslijn moet er dan morgen maar uit...

Geen opmerkingen: