Aylin Harink

Aylin Harink

zondag 13 november 2011

Drukke week!

Vorig week zondagavond ben ik thuis gekomen. Aniek en Anouk en hun familie zijn nog in het ziekenhuis op bezoek geweest, dat was gezellig!
Dinsdag heb ik weer een neulastaspuit (aanmaak witte bloedcellen) gekregen.
S' middags ben ik nog naar Groningen geweest voor de MIBG-injectie voor de MIBG-scan van woensdag. Woensdag had ik de CT en de MIBG - scans. Afgelopen vrijdag was ik in Groningen voor een controle en een gesprek met onze oncologe. Best wel een drukke week dus... Eerlijk gezegd heb ik het helemaal gehad met dat geprik op mij! Infuusjes en Vap aanprikken gaan regelmatig mis en zijn pijnlijk vooral nu ik ook al last heb van pijnlijke aderen (door de chemo's). Ik heb besloten nu gewoon aan te geven door wie ik wel en niet geprikt wil worden, daar zit namelijk een heel groot verschil in!

Natuurlijk hoopten we op de uitslagen van alle scans. Misschien moet de MRI weer over want de chirurg vond de plaatjes van de oude tumor niet duidelijk genoeg voor de operatie. Er was nog geen officiele uitslag van de CT en de MIBG - scans.
Volgens de oncologe moest de radioloog rustig de tijd hebben om goed te kijken of de tumoren kleiner zijn geworden of niet en hoe actief ze nog zijn. Ze vond dat er goed naar gekeken moest worden. Ik begrijp dit wel maar ik heb er geen goed gevoel bij.  Komende week hopen we iets meer te weten.

Ik weet nu wel wanneer ik geopereerd zal worden, dat is 29 november. Ik heb dus nog 2 weken de tijd om bij te komen. Mijn weerstand is op dit moment heel laag. Papa,mama en Rowyn hebben daarom uit voorzorg deze week een griepspuit gehaald.

Mijn bloedwaarde's bleken vrijdag laag te zijn, mijn HB was 3,6. Daarom kreeg ik vrijdag ook nog een bloedtransfusie. Dit was nodig want ik was de hele week al moe en snel duizelig en stond op mijn benen te draaien. Ik knapte er wel wat van op.
Omdat ik pijn had rond mijn hart en de Vap moest ik een thoraxfoto laten maken. De oncologe belde  s' avonds dat er op de foto gelukkig niks vreemds te zien was. Dat was weer eens een lange dag! Van s' ochtends half negen tot s' avonds half negen.
Had deze week weer regelmatig bloedneuzen. Met stollingsmedicatie is dit nog aardig onder controle te houden. Mijn trombo's waren ook op het randje. Ik was niet fit en heb dus deze week niet echt bij kunnen komen.

Voorlopig zie ik mezelf nog niet naar school gaan, maar dat komt wel weer! Ben druk bezig met huiswerk maken en ik probeer bij te blijven. Heb gelukkig nog wel contact met klasgenoten en oud-klasgenoten via mail,sms en dit blog. Ook alle lieve anderen weer bedankt voor alle kaartjes,smsjes, cadeautjes, en reactie's op mijn blog het helpt me er erg doorheen!

Aylin

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo dat is echt een drukke week..en wat een geprik bah. Goed dat je zegt door wie je wel en wie je niet geprikt wil worden, daar zit zeker verschil in (ik was lang donor..zal ik weer es gaan doen...)Veel succes met alles...met je huiswerk..en kom goed bij de twee weken.
Lieve Groeten,
Ingrid Stijsiger Braakhuis

Anoniem zei

Hallo Aylin,

Ik hoop dat je je ondertussen weer wat beter voelt. En dat je vanaf nu alleen nog maar geprikt wordt door mensen die daar goed in zijn!

Groetjes, Carin.

Wieke zei

Hoihoi!!
Dat is inderdaad een drukke week. Ik vind het echt goed dat je je zo sterk houd!!
En dat je met veel mensen contact houd is erg leuk..
Veel sterkte!!
-xx-Wieke

Anoniem zei

Hoi Aylin,

Ondertussen heb ik je ouders gesproken en je vader is weer aardig opgeknapt en kan hij er ook weer voor je zijn.
Succes de komende week met de voorbereidingen voor de operatie en ik zal duimen voor je.
Knap van je dat je ondanks alle tegenslagen goede moed houd en er iedere keer voor gaat.

Groetjes Johan Peddemors

Ine en co. zei

Hoi Aylin,
Ik sprak van de week je moeder en hoorde dat de transfusie gelukkig een beetje heeft geholpen, daar ben ik blij om. Ik had al gelezen hoe het je was vergaan in het ziekenhuis maar vond het ook fijn dat ik haar gesproken heb. Wat kun jij je trouwens goed verwoorden in je blog, ik sta er versteld van! Binnenkort spreken we elkaar hopelijk even. Ook Daan en Pim kijken daar naar
uit! Liefs Ine en co.

Anoniem zei

Sterkte vandaag weer meiske ! Zijn in gedachten bij je en bij papa en mama en Rowyn ! Knuffel Iris, Fleur , Irla . Margriet en Erik .