Aylin Harink

Aylin Harink

zaterdag 27 augustus 2011

chemo, dag 4

Aylin en Kum  hebben slecht geslapen. 's nachts gaat het verwisselen van de chemozakken en de controles gewoon door. Kum slaapt  gelukkig altijd naast haar op een uitklapbed. Aylin moet heel vaak naar de wc.
Reden is dat ze erg veel vocht toegediend krijgt om haar organen goed door te spoelen om schade te beperken.
Stamceloogsten: 5 sept. is het de bedoeling dat er dan stamcellen worden geoogst. Deze worden dan ingevroren om op een later tijdstip terug te worden gegeven aan Aylin. Dit gebeurd als haar beenmerg niet meer herstelt van de chemokuren. Hiervoor krijgt  ze dagelijkse injecties neupogen ,die het beenmerg stimuleren om zoveel mogelijk witte bloedlichaampjes te maken. Deze injecties worden door de thuiszorg gegeven.Het is niet te zeggen wanneer de stamcellen hun piek hebben bereikt om te oogsten. De 5e lijkt waarschijnlijk.
Voordat er geoogst gaat worden moet wel duidelijk zijn of het beenmerg schoon is. De oncoloog komt op de afdeling en wil met ons in gesprek. In korte tijd zorgt dit bij ons voor veel spanning. Stel dat het niet schoon is. Gelukkig deelt de oncoloog  mee dan het beenmerg schoon is. Opluchting bij ons allemaal.

Geen opmerkingen: